Volledig scherm
Adrie Koster. © BSR Agency

Joao Queiros haakt weer af bij Willem II

Het is vooralsnog geen gelukkig huwelijk tussen Willem II en Joao Queiros. De Portugese verdediger, die dit seizoen gehuurd wordt van FC Köln, speelde nog geen minuut bij de hoofdmacht van Adrie Koster.  Hij ontbreekt in de wedstrijdselectie voor het uitduel bij ADO Den Haag (zaterdag, 20.45 uur) vanwege hamstringklachten.

Het is niet de eerste keer dat Queiros vanwege fysiek ongemak moet afhaken. Daar staat tegenover dat Koster drie spelers in zijn wedstrijdselectie kan opnemen die er bij de vorige competitiewedstrijd (thuis tegen PSV, 2-1 winst) niet bij waren. Driess Saddiki keert terug na een schorsing, Damil Dankerlui en Marios Vrousai zijn hersteld van kwetsuren.  

Inmiddels zijn alle Willem II-spelers die op pad waren vanwege internationale verplichtingen, weer terug in Tilburg. Alleen Dylan Ryan deed donderdag nog niet mee aan de training omdat hij pas enkele uren eerder was geland op Schiphol. 

Geconcentreerd

Hoewel ADO Den Haag dit seizoen slecht draait, waakt Adrie Koster voor onderschatting. ,,Zij hebben onlangs van Vitesse gewonnen. En vorig seizoen wisten wij hen zowel thuis als uit niet ter verslaan. We zullen uiterst geconcentreerd moeten zijn in Den Haag zaterdag.”

Kunstgras

De coach vindt het niet nodig om deze week al een keer op kunstgras te trainen omdat de wedstrijd zaterdag op die ondergrond wordt gespeeld. ,,Daar ben ik niet van; we hebben het bij eerdere uitwedstrijden op kunstgras ook niet gedaan. Uit eerdere ervaringen weet ik dat spelers soms stram zijn op de wedstrijddag omdat ze een keer op kunstgras hebben getraind. Nu hebben ze een halfuur de tijd om aan de ondergrond te wennen in Den Haag. Dat moet genoeg zijn. Zeker omdat wij een ploeg hebben die wel op kunstgras uit de voeten kan.”

ADO Den Haag - Willem II staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Lindhout.