Volledig scherm
PREMIUM
Jordens Peters in het Barcelo Hotel © Toin Damen/pro shots

Jordens Peters over Willem II: ‘We hebben een groep die veel sturing nodig heeft’

InterviewJordens Peters ontbrak bij de eerste training van Willem II op het veld in Marbella. Trainingen met veel contactenmomenten doen hem meer kwaad dan goed.

,,Elke voetballer heeft een zorgenkindje”, zegt Jordens Peters aan het einde van de eerste trainingsdag van Willem II in Marbella. Zo verklaart hij in de lounge van het Barcelo Hotel zijn absentie bij de eerste balomwentelingen op het complex Atalaya Pitches in de ochtend. Die training liet hij schieten. Het blijkt een bewuste keuze. ,,Mijn zorgenkindje is mijn knie”, zegt de Maaskanter, die geplaagd wordt door lokale slijtage aan het kraakbeen in zijn knie. ,,Als ik twee keer per dag op het veld zou staan, krijg ik zoveel contactmomenten dat het mijn knie eerder kwaad zou doen dan goed.”

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.