Volledig scherm
Jordens Peters © BSR Agency

Jordens Peters staat voor fraaie mijlpaal: verdediger speelt 200ste wedstrijd voor Willem II

Jordens Peters (31) staat voor een fraaie mijlpaal: de verdediger speelt donderdagavond tegen PSV zijn 200ste officiële wedstrijd voor Willem II. Zijn debuut voor de Tilburgse club maakte hij op 19 augustus 2012 tegen FC Groningen.

Peters kwam in 2012 over van FC Den Bosch. Zijn eerste treffer in Tilburgse dienst maakte hij op 24 november 2012 tegen Heracles Almelo (2-2). In zijn debuutseizoen degradeerde hij met Willem II naar de Jupiler League. Het verblijf in de eerste divisie bleef tot één seizoen beperkt want via het kampioenschap in 2014 keerde Peters, die dat seizoen de aanvoerdersband kreeg, met Willem II terug naar het hoogste niveau.

Persoonlijk dieptepunt voor Peters was de zware knieblessure die hij eind 2017 opliep. Er werd zwaar kraakbeenletsel bij hem geconstateerd. Een lange revalidatie volgde, er waren zelfs twijfels of hij wel terug zou keren op het hoogste niveau. 

Op 17 september 2018 volgde zijn rentree in een wedstrijd van het tweede team. Dat lokte ruim vijfhonderd fans naar het sportcomplex van SC ’t Zand, die hem bij de 4-1 zege op Eindhoven hartstochtelijk toejuichten. Op 31 oktober, in het bekerduel met Spakenburg, maakte hij zijn rentree in een officieel duel.

In de competitiewedstrijd tegen PSV trekt hij voor de 200ste keer het Willem II-shirt aan, een mijlpaal die de Tilburgse club niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. In een video, waarin zijn vrouw Shane alle hoogte- en dieptepunten in zeven jaar Willem II benoemt, wordt Peters geëerd. De verdediger ligt nog tot 2020 vast.