Volledig scherm
Te koop: kaartjes voor de bekerfinale. © Screenshot Marktplaats

Kaarten voor bekerfinale zo goed als uitverkocht, eerste ‘aanbiedingen’ op Marktplaats: 300 euro

TILBURG - Terwijl via de website van Willem II maandagochtend de laatste kaarten voor de bekerfinale tegen Ajax als warme broodjes over de toonbank gaan, duiken ook de eerste mensen op die er een slaatje uit willen slaan. Op Marktplaats worden kaarten aangeboden voor veel meer dan de prijs.

Maandag ging de tweede fase in van de kaartverkoop via de club. Seizoenkaarthouders (die in fase 1 ieder één kaartje mochten aanschaffen) kunnen er per persoon twee bij kopen. Om 9 uur startte de verkoop, een half uurtje (om 9.36 uur) later meldde Willem II dat alle buskaarten ‘in de winkelmandjes zitten’. Er waren toen nog wel 1400 autokaarten verkrijgbaar.

Ondertussen verschijnen de eerste kaarten ook op Marktplaats. Ene Kim uit Waddinxveen biedt twee kaarten ‘voor een neutraal vak’ aan voor 300 euro. Er is al 400 euro op geboden. In een andere aanbieding worden drie kaartjes voor vak Z3 te koop aangeboden voor 100 euro per stuk. Wie via Willem II een kaartje aanschaft, betaalt daarvoor 47,50 euro. Ook zijn er veel fans die op Marktplaats een oproepje hebben geplaatst waarin ze melden op zoek te zijn naar kaarten.

Willem II wil deze zwarthandel echter snel een halt toeroepen. ‘Deze mensen riskeren een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een boete van 450 euro. Wij vragen supporters melding bij ons te maken van deze zwarthandel', schrijft de club op Twitter.

Volledig scherm
Te koop: kaartjes voor de bekerfinale. © Screenshot Marktplaats