Volledig scherm
PREMIUM
Keeperstrainer Harald Wapenaar met doelman Timon Wellenreuther © Toin Damen/Pro shots

Keeperstrainer Wapenaar drijft Willem II-goalies tot het uiterste: ‘Als ik er minder energie in kan leggen is het klaar’

Voor Harald Wapenaar (48) kon Willem II geen betere locatie uitkiezen voor het winterse trainingskamp. De keeperstrainer uit Vlaardingen, bezig aan zijn derde seizoen bij de Tilburgse club, heeft al jaren een huis in Mijas, 15 kilometer van het spelershotel in Marbella gelegen. Hij stond bij onder meer Udinese onder de lat en spreekt vloeiend Italiaans, maar houdt toch veel meer van Spanje. Niet alleen qua  klimaat en woonomgeving. Het is een land waar het voetbal maximaal beleefd wordt.

Wapenaar is de afgelopen anderhalf met de keepers van Willem II vooral bezig om ‘de bal aan te vallen’. Hij zegt dat Timon Wellenreuther op dat punt flink progressie maakte. ,,Duitse keepers gaan snel in een spagaat en maken zich dan met hun armen breed. Wellenreuther moest leren veel korter op zijn tegenstander te zitten. Daar hebben we hard op getraind. Dat komt er steeds beter uit.” Wapenaar is onder de indruk van de mentale veerkracht van Wellenreuther. Die raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt en kreeg die pas terug door de blessure die Mattijs Branderhorst tegen PSV opliep. ,,Het was een enorme klap voor hem. Ik heb gezegd dat hij er in de rest van zijn loopbaan enorm profijt van heeft. Wellenreuther is mentaal al veel sterker geworden.”

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.