KNVB start vooronderzoek naar veldbestorming fans Willem II

De aanklager van de KNVB start een vooronderzoek naar de zogenaamde pitch invasion na de wedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi tussen Willem II en AZ. 

Onmiddellijk nadat de Tilburgse club zich vanaf de stip voor de finale plaatste bestormden supporters het veld voor een massaal volksfeest. Een haag van stewards kon niet voorkomen dat de supporters het veld betraden. Ook een oproep van de stadionspeaker hielp niet. 

Willem II handelde daarmee volgens het protocol. De fans gedroegen zich op het veld voorbeeldig en maakten zelfs een erehaag voor de spelers van AZ, die hun fans wilden bedanken.

Wedstrijdrapporten

De openbare aanklager van de KNVB wacht nog steeds op wedstrijdrapporten van de clubs en scheidsrechter die hij heeft opgevraagd. Op grond van die informatie gaat hij beslissen of het tot een strafvoorstel komt. ,,De KNVB neemt deze zaak serieus en wil tot een goede schikking komen”, aldus voorlichter Marc Tils van de voetbalbond. 

Volledig scherm
Daniel Crowley tussen de feestende supporters in. © BSR Agency
  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.