Volledig scherm
Scheidsrechter Dennis Higler geeft uitleg aan Roda JC-speler Mikhail Rosheuvel. © pro shots

KNVB wijst bezwaar Roda JC af, slotfase bekerduel Willem II hoeft niet over

De KNVB heeft het bezwaar dat Roda JC aantekende afgewezen. De Limburgers wilden de slotfase van de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Willem II uitspelen met een stand van 2-3.

De 2-3 van Roda JC werd door de videoscheidsrechter (VAR) echter afgekeurd vanwege hands in de aanloop naar de aanval. Volgens Roda JC was deze beslissing niet terecht. Het bleef daardoor 2-2 en Willem II won uiteindelijk na strafschoppen. De Tilburgers spelen in de halve finale van de KNVB-beker een uitwedstrijd bij Feyenoord.

De KNVB besloot het bezwaar af te wijzen op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, en de terugkoppeling van The International Football Association Board (IFAB) als besluitvormend orgaan voor de toepassing van de Spelregels, aangaande het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).

Bestuur betaald voetbal wijst bekerprotest Roda JC af

Het bezwaar dat Roda JC heeft aangetekend met betrekking tot de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tussen Willem II en Roda JC van 1 februari 2018 is afgewezen door het bestuur betaald voetbal.

poll

Staat Willem II na de uitwedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle boven de degradatiestreep?

  • Ja (50%)
  • Nee (50%)
2494 stemmen