Volledig scherm
Mats Köhlert (l) in duel met Shaquille Pinas van ADO Den Haag. © ANP Sport

Köhlert fit, Nelom een vraagteken bij Willem II

Mats Köhlert moest geblesseerd naar de kant bij Willem II in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag (3-3) afgelopen zaterdag en ontbrak op de maandag- en dinsdagtraining. Maar de Duitse vleugelaanvaller is voldoende hersteld om in de wedstrijdselectie te kunnen worden opgenomen voor het thuisduel met Sparta zaterdag (18.30 uur).

De andere Willem II’er die  in Den Haag wat letsel opliep, linksback Miquel Nelom, is nog een vraagteken voor komende zaterdag, liet trainer Adrie Koster donderdagmiddag weten. Mocht Nelom moeten afhaken, dan komt het goed uit dat Damil Dankerlui inmiddels volledig is hersteld van zijn blessure. In dat geval ligt het voor de hand dat Dankerlui als rechtsback gaat spelen tegen Sparta en dat Freek Heerkens van rechtsachter naar linksachter verkast. 

Bijna uitverkocht

Koster kan tegen Sparta sowieso geen beroep doen op Joao Queiros (hamstring) en de langdurig geblesseerde Fernando Lewis.  Willem II - Sparta wordt vermoedelijk in een uitverkocht stadion gespeeld. Donderdag waren er nog slechts tientallen kaarten beschikbaar. Willem II staat op de zesde plaats in de eredivisie met 23 punten uit veertien wedstrijden, Sparta is elfde met 19 punten.