Volledig scherm
Adrie Koster is blij met de overwinning op FC Groningen. © ANP Pro Shots

Koster: 'Al bij al verdiend gewonnen'

VIDEOWillem II-trainer Adrie Koster vond de overwinning van zijn ploeg in Groningen 'al bij al zeker verdiend'. ,,De 1-1 had zomaar nog kunnen vallen in de extra tijd toen we Tom van Weert even kwijt waren na een lange bal, maar wij hebben ook wat kansjes gehad om het al te beslissen."

Dat de Groningers in de tweede helft weinig druk konden zetten, vond Koster grotendeels ook de verdienste van zijn eigen ploeg. ,,We maakten het hun verdedigers snel lastig in de opbouw, dwongen hen de lange bal te spelen. En losten het vervolgens goed op."

De coach loofde zijn verdediging. ,,Die stond goed." En constateerde dat er aan de bal nog zeker groei in zijn team zit, maar dat er nu toch ook al af en toe zichtbaar werd wat de potentie van deze selectie is. ,,En dan zo'n treffer van Daniel Crowley... Heerlijk. Die lange terugreis zal zo een stuk minder lang voelen."

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.