Koster: ‘AZ is verder dan vorig seizoen’

VIDEOWillem II won vorig seizoen twee keer van AZ in de competitie en schakelde de Alkmaarders ook nog uit in het bekertoernooi. Maar dat biedt geen garanties voor succes tijdens de onderlinge ontmoeting zondag in Tilburg.

,,Ik vind dat AZ verder is dan vorig jaar”, aldus Willem II-coach Adrie Koster. ,,Jongens als Stengs en Boadu hebben weer meer ervaring en zijn gegroeid. En de rest is ook niet verkeerd natuurlijk.”  Koster kan genieten van het voetbal van AZ. ,,Als ze dat tegen ons laten zien ook. Maar dan moeten wij er wel alles aan hebben gedaan om ze daarin te ontregelen.” Hij zegt zijn strijdplan klaar te hebben. Een 'slot op deur’ gaat er niet komen. ,,Wij spelen gewoon ons eigen 4-3-3", aldus Koster. ,,Alleen in details kun je het dan per tegenstander wat anders doen.”

Ongehinderd

En er mag sowieso niemand staan te slapen zoals afgelopen week tegen FC Utrecht. ,,Dat we met elf tegen tien niet wiste te scoren vond ik nog tot daar aan toe. Maar hoe die 1-0 van hen viel, dat stoorde mij het meeste. Dat had  niets met tactiek of een mannetje meer te maken. Dat was een stilstaande situatie, een vrije trap waarbij Willem Jansen ongehinderd ons strafschopgebied in kan lopen en de bal binnen kopt. Terwijl we toch elke week op standaardsituaties trainen, aanvallend en verdedigend. Maar het begint met opletten, niet staan te slapen.”

Woud getraind

Koster kan tegen AZ zondag (14.30 uur) geen beroep doen op de geblesseerde Fernando Lewis en Damil Dankerlui. Ook tweede keeper Michael Woud zit nog niet bij de wedstrijdselectie, maar hij trainde deze week al wel weer een keer met de groep mee. Justin Ogenia is hersteld van zijn ongemakken en is weer inzetbaar.      

Volledig scherm
Er barstte een volksfeest uit nadat Willem II vorig seizoen AZ had uitgeschakeld in het bekertoernooi. © BSR Agency