Koster: De bedoeling is meer thuiswedstrijden winnen

VideoSinds zaterdag verblijft de selectie van Willem II in het zonnige Marbella in Spanje. Daar is de ploeg van Adrie Koster op trainingskamp om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. ,,De omstandigheden zijn hier super en het veld ligt er fantastisch bij‘’, aldus Koster.

Willem II is ruim tweeduizend kilometer van Tilburg verwijderd, met als bedoeling meer thuiswedstrijden te winnen. ,,We gaan het zien‘’, vervolgt Koster. ,,Het is wel de bedoeling dat we meer thuiswedstrijden gaan winnen. Als we het in uitwedstrijden blijven doen zoals nu, dan maken we een stap voorwaarts.‘’

Aan het eind van de week (vrijdag 11 januari) staat er voor Willem II een oefenwedstrijd op het programma tegen Borussia Dortmund II. ,,Die wedstrijd is niet het belangrijkste. Alles staat in het teken van trainen en de trainingsarbeid die we hier kunnen verrichten is heel prettig.

Peters

Jordens Peters en Fernando Lewis waren zondagochtend de enige twee spelers die niet aanwezig waren bij de groepstraining. ,,Peters traint binnen, maar hij doet wel mee met de middagsessie. We willen hem niet overbelasten en dit is uit voorzorg.‘’

Of er deze winter nog versterkingen aan de selectie worden toegevoegd, wil Koster nog niet kwijt. Wel is hij van mening dat als je een ploeg kan versterken, je dat zeker moet doen.

Volledig scherm
Adrie Koster is met Willem II in Marbella. © BD