Lekker thuiskomen voor Driess Saddiki in Sittard met Willem II

videoVoor Driess Saddiki zijn uitwedstrijden bij Fortuna Sittard speciaal. De in Venlo geboren middenvelder maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij de groen/gelen in Sittard, waar hij van 2014 tot 2018 voor uitkwam. Zondagmiddag kaapte hij met zijn huidige ploeg Willem II drie punten weg uit Zuid-Limburg (2-3).

Maar makkelijk ging het niet, zag ook Saddiki. ,,De vele regen had het veld spekglad gemaakt en er lagen plassen aan de zijkant. Normaal voetbal viel er bijna niet op het spelen. In de warming-up zagen we dat natuurlijk al en toen hebben we vlak voor de wedstrijd tegen elkaar gezegd dat we veel de lange bal moesten gaan spelen. We hebben nog wel even geprobeerd ons eigen spelletje te spelen, maar dat was op dit veld echt onmogelijk.” 

Saddiki vertrok na de 2-3-winst met gemengde gevoelens uit Sittard. ,,Het is thuiskomen voor mij hier.” Hij had zijn oude ploeg pijn gedaan, maar uiteraard overheerste de vreugde over de overwinning. ,,In de tweede helft zakten we wel erg ver terug, maar gelukkig wisten we de voorsprong vast te houden.”

Driess Saddiki (rechts) in duel met Felix Passlack van Fortuna Sittard.
Volledig scherm
Driess Saddiki (rechts) in duel met Felix Passlack van Fortuna Sittard. © BSR Agency