Volledig scherm
Evgeniy Levchenko viert een doelpunt namens Willem II tegen AZ. © ANP Pro Shots

Levchenko: ‘Kiev zou rare keuze zijn van Sol’

Evgeniy Levchenko raadt Fran Sol niet aan om voor Dinamo Kiev te kiezen als volgende stap in zijn carrière. De topclub uit  Oekraïne heeft bij Willem II een bod uitgebracht op de veelscorende spits. ,,Dat zou een rare keuze zijn”, stelt de Oekraïense oud-Willem II’er die tegenwoordig werkzaam is als analist bij FOX Sports.

,,Kijk, als hij naar Dinamo gaat, weet Sol in ieder geval dat hij elk jaar Europees voetbal speelt. Dat is wat waard natuurlijk. Maar ik neem aan dat er ook andere clubs van dat kaliber interesse in hem hebben”, aldus Levchenko.

 ,,En dan zou ik er toch maar eens goed over nadenken. De kans dat hij daar dan beter tot z'n recht komt dan in Kiev is groot, denk ik. Dat heeft te maken met de manier waarop bij Dinamo wordt gewerkt. Vooral de president is een beetje gek. De trainer is oké, maar geen topper. Dus al met al ben ik benieuwd of Sol daar daadwerkelijk gaat presteren. De competitie bestaat maar uit twee clubs: Dinamo en Shakhtar. De rest is veel minder en speelt vaak anti-voetbal. Daar word je niet vrolijk van als spits.”

Volgens Levchenko zijn er bij Dinamo meerdere spitsen in beeld, maar gaat de voorkeur van de trainer uit naar Sol. 

Volledig scherm
Fran Sol tijdens Willem II - PSV vorig seizoen. De Tilburgers wonnen met 5-0, de Spaanse spits scoorde drie keer. © pro shots