Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye staat vanaf vrijdagmiddag tot 2023 onder contract bij Willem II. © Socrates

Mike Trésor Ndayishimiye tot 2023 van Willem II

Willem II heeft de optie tot koop in de huurovereenkomst die het had met NEC over Mike Trésor Ndayishimiye gelicht. Dat betekent dat de talentvolle middenvelder voor een vergoedingssom van 350.000 euro definitief naar de Tilburgse club verhuist en daar een contract heeft tot medio 2023.

De verwachting is dat Ndayishimiye voor het einde van die contractduur wel verkocht zal worden. In dat geval toucheert Willem II bijna de volledige verkoopsom. NEC, dat aan het begin van het seizoen met de Belg in zijn maag zat, heeft maar een gering doorverkooppercentage bedongen. In het verleden stond de 21-jarige voetballer al in de belangstelling van enkele Europese topclubs. Afgelopen zomer was er een lange flirt met Bayern München dat hem aan de tweede selectie wilde toevoegen. De Duitse club stelde zelfs een ontwikkelingsplan op. 

Willem II haalde Ndayishimiye pas in de laatste uren van de zomerse transferperiode. Dat gebeurde nadat Lucas Piazon van Chelsea te kennen gaf aan Rio Ave verhuurd te willen worden en niet aan de Tilburgse club. Via Piet de Visser was Willem II daarover met de Londense club in gesprek.