2
EINDE
1
  • Ché Nunnely 7' 64'
  • Gastón Pereiro 85'

Nunnely schiet Willem II naar knappe overwinning op dolend PSV

NabeschouwingWillem II heeft zondag een knappe zege geboekt op het dolende PSV (2-1). Grote man aan Tilburgse kant was Ché Nunnely. Met twee treffers nam hij zijn ploeg op sleeptouw.

In een uitverkocht Koning Willem II stadion begon Willem II sterk aan de wedstrijd tegen PSV. Na 7 minuten kregen de tricolores haar eerste kans via Ché Nunnely, en die was meteen raak. Een strakke voorzet van Mats Köhlert werd goed binnengelopen door Nunnely, dat betekende een 1-0 voorsprong en de eerste goal voor de nummer 7 in het shirt van Willem II.

Daarna nam PSV het heft in handen. De controle lag bij de Eindhovenaren maar kansen kwamen er nauwelijks. Willem II kwam er in de 21e minuut vlijmscherp uit via Ndayishimiye, die verzorgde de steekpass op Nunnely. Dit keer mistte de rechtsbuiten het doel op een haar. Na dik een half uur spelen gaf Willem II pas echt een grote kans weg. Wellenreuther pakte het schot van Bruma prima. Even later was hij kansloos op een knal van Gakpo op de lat.

Rommeltje

Kort na rust was Willem II zoekende naar de grip op Ihattaren, een aantal goede acties van hem leverde gevaar voor het doel op. Wat daarna enige tijd overbleef was een rommeltje. Willem II kreeg de controle niet en PSV wist niet wat het met de bal aan moest. Totdat Nunnely zijn vierde kans van de middag kreeg. Balletje breed van Köhlert zette Nunnely in scoringspositie en die maakte er 2-0 van. In de fase na de 2-0 wist PSV het korte tijd niet meer. Binnen 7 minuten pakte de bezoekers vier keer geel.

De laatste tien minuten ging het publiek letterlijk achter de thuisploeg staan. En dat was nodig, want PSV drukte door. De prima spelende Peters, Holmén en Wellenreuther konden niet voorkomen dat Pereiro toch de aansluitingstreffer maakte. Met een prachtig balletje bracht hij de spanning volledig terug in de wedstrijd.

Verder dan een slotoffensief van PSV kwam het niet. Gezien de kansenverhoudingen was een overwinning voor Willem II dan ook dik verdiend.

Volledig scherm
Nunnely viert zijn treffer met de aangever. © ANP Sport