Volledig scherm
Willem II-supporters. © Pro Shots

'Ook bij Willem II geen shirts van andere clubs op eigen tribunevakken'

Uitslag PollHoren shirts van andere clubs thuis op de eigen tribunevakken van Willem II? Nee, zo oordeelt ruim 64 procent van de bezoekers van BD.nl. 

De veiligheidsmanager van FC Emmen bracht de shirtjesdiscussie vorige week op gang. De persoon in kwestie, Johan Boers, stelde dat supporters van de Drentenaren de eigen tribunevakken in het stadion dit seizoen niet langer mogen betreden in het shirt van Ajax, Feyenoord of PSV. Ook kinderen mogen geen shirts, sjaals of petjes van de nationale top drie meenemen. Dat alles om de algemene veiligheid te garanderen.

Als het aan de meerderheid van de bezoekers van BD.nl ligt, wordt die regel ook doorgevoerd in het Koning Willem II Stadion. Ruim 1.600 van de in totaal bijna 2.600 stemmers is voor. De overige 945 stemmers vinden dat voetbalfans best in een Ajax-, Feyenoord- of PSV-shirt mogen plaatsnemen op de thuisvakken van het stadion. 

poll

Shirts van andere clubs horen niet thuis op de eigen tribunevakken van Willem II

  • Eens, daar horen alleen Willem II-fans (64%)
  • Oneens, een ander shirt moet kunnen (36%)
2591 stemmen

Openingsduel

Willem II opent zaterdag het nieuwe eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Het duel met de nummer vijftien van de vorige jaargang begint om 18.30 uur. De ontmoeting eindigde afgelopen seizoen in een 3-0 zege voor de Tilburgers.