Volledig scherm
NAC-verdediger Pele van Anholt probeert met handen en voeten Willem II-middenvelder Renato Tapia tegen te houden. © VI Images

Ook de cijfers zeggen het: Tapia was top tegen NAC

De statistieken bevestigen wat vanaf de tribunes al zichtbaar was zondagmiddag: met name debutant Renato Tapia, maar ook Daniel Crowley had een belangrijk aandeel in de 2-0-overwinning van Willem II op NAC. 

 Tapia was in deze wedstrijd de Willem II-speler met de meeste passes (41, waarvan 88% aankwam) en de meeste gewonnen duels (11, van de 15 die hij aanging), terwijl  alleen Crowley (11x) vaker balbezit won aan de kant de Tricolores dan de Peruaan (10x).

Het doelpunt waarmee Pol Llonch de Tricolores op voorsprong zette, was pas de eerste doelpoging van de Spaanse middenvelder in de eredivisie dit seizoen. Zijn vorige tien pogingen gingen naast of over  (6x)of werden geblokkeerd (4x). 

Vrousai

De  Griekse debutant Marios Vrousai, die een kwartier voor tijd inviel voor Aras Özbiliz, werd de eerste speler die scoorde bij zijn eredivisiedebuut voor Willem II sinds  Fran Sol (6 augustus 2016 tegen Vitesse).

Willem II had tegen NAC slechts 39,8% balbezit. Niet uitzonderlijk. De Tilburgers hadden bij vier van hun zes overwinningen dit seizoen minder dan 40% balbezit.

Volledig scherm
Vreugde bij Willem II nadat Marios Vrousai kort voor tijd voor 2-0 heeft gezorgd tegen NAC. © Soccrates/BSR