Frustratie bij Vangelis Pavlidis (links) en Pol Llonch
Volledig scherm
Frustratie bij Vangelis Pavlidis (links) en Pol Llonch © BSR Agency
4
EINDE
2
  • Miguel Araujo 20'
  • Michael de Leeuw 60'
  • Luka Adzic 61'
  • Sergio Peña 79'
  • Pol Llonch 58'
  • Mike Trésor Ndayishimiye 72'

Ook Willem II laat zich aftroeven in Emmen

Willem II heeft op pijnlijke wijze kennisgemaakt met het fenomeen ‘Emmen-uit’. De Drenten zijn dit seizoen in eigen stadion ijzersterk en regen zaterdagavond ook de Tricolores aan het mes: 4-2.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen FC Emmen en Willem II (Premium)

Emmen joeg vanaf het eerste fluitsignaal goed af, zodat Willem II moeite had om in de wedstrijd te komen. Toen dat eenmaal gelukt was, sloeg de thuisploeg toe. Uit een corner troefde Miguel Araujo bij de eerste paal Vangelis Pavlidis af en kopte raak: 1-0.

De Tilburgers hadden even nodig om de klap te verwerken, maar kregen toen zelf een paar kansen. Eerst Pavlidis, die een lage voorzet van Miquel Nelom niet langs keeper Dennis Telgenkamp kreeg. Even later had Mike Trésor Ndayishimiye moeten scoren na een fraai één-tweetje met Ché Nunnely, maar vanaf zo’n tien meter mikte hij vrijstaand naast.

Op slag van rust ontsnapte Willem II nog aan de 2-0, toen de even daarvoor voor de geblesseerde Kerim Frei ingevallen Luka Adzic zijn inzet van dichtbij gekeerd zag door een been van keeper Timon Wellenreuther.

In de tweede helft duurde het even voordat Willem II in de buurt van het doel van Emmen kwam, maar toen was het meteen raak. De bal kwam aan het eind van een fraaie aanval over veel schijven terecht bij Pol Llonch, die een één-tweetje met Mats Köhlert aan ging en met een krulschot afrondde: 1-1.

Maar in de eerstvolgende aanval sloeg Emmen al weer toe. Goirlenaar Michael de Leeuw poeierde de bal hoog en hard achter Wellenreuther: 2-1. Willem II wankelde en kreeg toen meteen weer een opdoffer. Luka Adzic zorgde voor de 3-1.

Willem II gaf het nog niet op en voerde - met Damil Dankerlui voor Bart Nieuwkoop - de druk op richting het doel van Telgenkamp, Dat resulteerde in de 71ste minuut in een strafschop. De diepgestuurde Ché Nunnely werd omver gelopen door Michael Heylen, die met geel goed wegkwam. Niet clubtopscorer Pavlidis, maar Ndayishimiye ging achter de bal staan en schoof koeltjes binnen: 3-2.

De ploeg van Adrie Koster wilde net gaan aanzetten voor een slotoffensief toen Emmen weer scoorde. Timon Wellenreuther was kansloos op de inzet van Sergio Pena omdat het been van Jordens Peters de bal van richting veranderde: 4-2. Met Paul Gladon voor Ndayishimiye ging Willem II nog wel op jacht naar twee doelpunten, maar grote kansen kwamen er niet meer.