Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto werd gemaakt op 4 augustus 1907: Willem II tegen de veteranen, de Oude Glorie. Jan van Oevelen kleurde de foto onlangs in. Daardoor werden prachtige details zichtbaar, zoals het Willem II-embleem op de pet van de man rechts. © Willem II / Jan van Oevelen

Pareltjes uit het Willem II-archief: over spijkers, Dick Advocaat en het zweet van de keeper

TILBURG - Ooit was voetbal nieuw in Tilburg. Maar hoe speel je dat spelletje dan? Dit weten we dankzij het allereerste spelregelboekje van Willem II. Het is een van de pareltjes uit het Willem II-archief dat nu voor iedereen toegankelijk is.

Wat te bewaren, wat mag worden weggegooid? Niet minder dan een kwarteeuw werk was er nodig om het archief van voetbalclub Willem II uit te pluizen en te ordenen. Naud van der Ven, Stan Verschuuren en Harrie Verhoeven gingen er eind jaren negentig mee aan slag. Dozen vol notulen, statuten, huishoudelijke reglementen, kasboeken, clubbladen en krantenverslagen ploegden ze door.

  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.