Jordens Peters.
Volledig scherm
Jordens Peters. © ANP Sport

Peters baalt van flegmatiek Willem II: ‘Vertrouwen van duels tegen andere topteams te weinig gezien’

Willem II won dit seizoen uit van Ajax en AZ, maar maakte zondag op bezoek bij Feyenoord geen kans (2-0). ,,We hebben uitstekende wedstrijden gespeeld tegen topteams, dat vertrouwen had ik de eerste helft iets meer terug willen zien.”

Voor rust ontbrak de schwung bij de Tilburgers, die in de Kuip geen vuist konden maken tegen de nummer drie van Nederland. ,,Dat lag ook wel een beetje aan het wedstrijdplan”, stelde Jordens Peters na afloop voor de camera van FOX Sports. ,,We wilden Feyenoord compact opvangen. Dat ging ook niet verkeerd, maar het gaat om die paar momenten. Ik kan ook niet zeggen dat zij veel gecreëerd hebben, maar het is wel de effectiviteit die ze hebben. Een voorzet en de bal ligt erin, daarna die strafschop. Die leek best makkelijk gegeven.”

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Willem II

Omdat Willem II veel achteruit liep, kwam de ploeg van Adrie Koster nauwelijks tot kansen. Peters: ,,Het nadeel is dat als je compact staat, dat je zo lang achter de bal aan loopt dat wanneer je hem hebt, je vaak niet de rust hebt aan de bal. De tweede helft zetten we iets meer druk, verover je iets meer ballen. Ik vind dat we daarin meer van onszelf mogen eisen.”

Schorsing

Peters ontving in de tweede helft nog een gele kaart na een overtreding op Robert Bozenik. Dat betekent dat de captain is geschorst voor thuisduel met sc Heerenveen van volgende week zaterdag (18.30).