Volledig scherm
© Proshots
0
EINDE
1
  • Daniel Crowley 33'

Prachtgoal Crowley goed voor volle buit Willem II

NabeschouwingDe eerste treffer van Willem II in het nieuwe seizoen was een bijzonder fraaie. En was ook nog eens goed voor drie punten in de uitwedstrijd bij FC Groningen vrijdagavond.

Nabeschouwing

Daniel Crowley werd na ruim een halfuur in de Euroborg geen strobreed in de weg gelegd en hij profiteerde optimaal. Binnenkant voet mikte de Ierse Engelsman de bal van 20 meter en via de onderkant lat in het Groningse doel: 0-1. Vorige week tegen VVV (0-1 verlies) strandde een schot van Crowley nog op de paal.

Beauty
In een wedstrijd met weinig doelkansen bleek de beauty van de middenvelder een gouden goaltje. Ja, Ajdin Hrustic was dicht bij de 1-1 met een knal voorlangs het doel van de Tilburgers, die verder redelijk eenvoudig overeind bleven. Na benutte rust trainer Adrie Koster ook nog de mogelijkheid om zijn twee 'geheime wapens' in te brengen; de eerder deze week aangetrokken vleugelaanvallers Aras Özibiliz (direct na rust) en Donis Avdijaj (na ruim een uur).

Afgezien van een technisch fraai staaltje van Özbiliz leverde dat concreet weinig op. Maar de zege kwam niet meer in gevaar. Na de zeperd van vorige week volgde dus al snel een opsteker voor Koster en consorten, die volgende week Heracles op bezoek krijgen.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

Daar komt Willem II heel goed weg! Van Weert kan vrij intikken, maar hij mikt naast. Bij de daaropvolgende corner komt Padt ook mee naar voren, maar de corner wordt niet omgezet tot een doelpunt.

De tijd tikt langzaam weg. Was de wondergoal van Crowley genoeg voor de winst?

Ahmad Mendes Moreira krijgt een gele kaart. Niet voor een overtreding, maar voor protesteren.

Zoals we dat zo mooi zeggen in Brabant: Het is nu pompen of verzuipen voor FC Groningen. Nog vier minuten in de officiële speeltijd.

Ook in deze wedstrijd krijgt Willem II te maken met de VAR. Groningen claimt dat Wellenreuther een overtreding zou hebben gemaakt, maar uit de beelden bleek dat dat niet het geval was.

Verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen. Dat is wat Willem II voornamelijk aan het doen is de tweede helft. Het doel van Padt is in de tweede helft nog niet serieus onder vuur genomen.

Akkaynak is uiteindelijk degene die gewisseld wordt. Driess Saddiki komt in het veld.

Twee spelers van Willem II gaan tegelijk naar de grond. Crowley en Akkaynak lijken beide last te hebben van kramp. Willem II mag nog één keer wisselen.

Tom van de Looi wordt vervangen door Tim Freriks.

Doelman Padt wordt behandeld op het veld. De overige 21 spelers grijpen het moment aan om water te drinken en op adem te komen.

Mocht Willem II de overwinning binnenhalen, dan staat de ploeg van Adrie Koster op een voorlopig zevende plaats op de ranglijst.

Opnieuw een grote kans voor Willem II. Akkaynak schiet, maar zijn inzet gaat over.

Ondertussen is Saddiki ook weer van de bank gekomen om zijn warming-up te hervatten. Zal hij in het veld komen voor Akkaynak?

Donvis Avdijaj komt in het veld voor James McGarry. Avdijaj speelde vorig seizoen nog voor Roda JC. Nu draagt hij het shirt van Willem II.

Avdijaj is begonnen met zijn warming-up.

Een korte corner wordt voorgegeven door Hrustic. Uiteindelijk is het Van Weert die de bal voor het intikken heeft, maar Wellenreuther weet er een corner van te maken. Het wordt spannend in Groningen.

Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Llonch wordt bestraft voor shirtje trekken.

Het meeste balbezit in de tweede helft voor de thuisploeg. Vooralsnog probeert de ploeg van Adrie Koster de voorsprong vast te houden en lijkt het minder bezig met aanvallen.

Vorig seizoen lukte het FC Groningen maar één keer om een achterstand om te buigen in een overwinning in de competitie. Dat gebeurde op 19 november tegen Vitesse.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
51%
49%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
5
2
Vrije trappen
13
25
Overtredingen
20
10
Buitenspel
5
3
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
4
2
Gered door de doelman
1
4
Schoten naast
9
5
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven