Volledig scherm
Freek Heerkens doet een springoefening tijdens het trainingskamp van Willem II. © Wilber Hack

Processierups grootste tegenstander Willem II

De processierups is de grootste tegenstander van Willem II in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag waren bij het oefenduel met KV Oostende verschillende delen van het complex van VV Rijen afgezet. Maar ook op het veld van VV Oisterwijk en rond hotel de Rosep waar de spelers verblijven vliegende jeukende haartjes in het rond.

Voor de technische staf was het reden om zich, ondanks de aangename temperatuur, zoveel mogelijk te beschermen. Trainer Adrie Koster en zijn assistent Gery Vink bedekten armen en benen om jeukende bultjes zoveel mogelijk te voorkomen. 

Voor de spelers was dat geen optie. Die werden flink op de proef gesteld alvorens ze een vrije middag tegemoet gingen. Er was een test met onder meer sprintjes over 30 en 10 meter, een zogenaamde T-run en er waren allerlei springoefeningen. Vier keer per seizoen worden de spelers aan zo'n test onderworpen. De resultaten worden met elkaar vergeleken.

Justin Ogenia toonde zich, net als bij het trainingskamp in de winter in Marbella, weer de snelste bij de sprintonderdelen. Daniel Crowley was de beste bij de oefening die wijlen Fred Astaire niet zou misstaan: het zo snel mogelijk op de voorvoeten bewegen. Een soort van tapdansen, maar dan voor gevorderden. 

Niet iedereen beleefde een even prettige testochtend. De Spaanse middenvelder Pol Llonch haakte na een paar sprintjes met liesklachten af. Thomas Meissner had andere fysieke ongemakken en beperkte zich tot fietsen.