Volledig scherm
Robin Lauwers (links) speelde wel in de voorbereiding op het seizoen. © BD

Robin Lauwers weg bij Willem II

Robin Lauwers (19) verlaat per direct Willem II. De aanvallende middenvelder uit België maakte sinds 2007 deel uit van de opleiding van de Tilburgse club, met een onderbreking van twee jaar. Hij speelde tussendoor in de jeugd van KVC Westerlo. Lauwers had bij Willem II een contract tot het einde van het seizoen.

In de aanloop naar dit seizoen kreeg Lauwers als buitenspeler veel speeltijd bij de eerste selectie. Maar tot een competitie- of bekerwedstrijd in het A-team kwam het niet. In december kreeg Lauwers te horen dat hij niet meer mee kon trainen met de A-selectie van Willem II. Hij trainde bij onder 19, maar was te oud om voor die selectie wedstrijden te mogen spelen. 

Lauwers  kwam tot acht wedstrijden bij het tweede team. Hij zorgde tegen Jong NAC voor de winnende treffer. ,,Maar bij Willem II was geen toekomst meer voor mij. Het had weinig zin voor mij om nog in Tilburg te blijven", zo reageerde de speler, die niet kon zeggen of hij elders onderdak heeft gevonden. 

Bartek Urbanski, die in een soortgelijke situatie als Lauwers zit en niet meer met de A-selectie mee kan trainen, heeft er inmiddels twee proefstages op zitten. De Pool, die verhuurd mag worden, trainde mee met een club op het hoogste en op het een na hoogste niveau in zijn vaderland. Mocht dat niets opleveren dan keert hij terug naar Tilburg.