Volledig scherm
© BSR Agency
6
EINDE
2
  • Abdenasser El Khayati 31' 72'
  • Wilfried Kanon 64'
  • Tomáš Necid 74' 86'
  • Lex Immers 81'
  • Damil Dankerlui 15'
  • Vangelis Pavlidis 48'

Seizoen Willem II als een nachtkaars uit: 6-2 verlies bij ADO Den Haag

nabeschouwingHet seizoen van Willem II ging op bezoek bij ADO als een nachtkaars uit. De Tilburgers verloren met 6-2 in Den Haag. Twee handsballen van Dankerlui met bijbehorende rode kaart bleken funest. Willem II stortte volledig in.

Willem II moest het tegen ADO Den Haag doen zonder Llonch. De middenvelder haakte geblesseerd af. Anita was zijn vervanger. De ploeg van Koster begon goed aan de wedstrijd. Dat deed het met de wetenschap dat alleen een overwinning volstond om play-offs te gaan spelen. Groningen mocht dan niet winnen bij Emmen.

Dankerlui zette Willem II op het goede spoor. Bij zijn treffer in de 15e minuut was de gehele voorhoede betrokken. Pavlidis vond Isak, die op zijn beurt Dankerlui in stelling bracht: 0-1. Tot die tijd was het een open wedstrijd, waarin Willem II gevaarlijk bleek in de omschakeling. Dat bleef zo. Isak en Pavlidis bezorgde ADO-verdediger Beugelsdijk een moeilijke avond. Aan Haagse-zijde deed El Khayati van zich doen spreken. In de 41e minuut leverde dat een doelpunt op. De middenvelder liet Wellenreuther met een fraaie volley kansloos.

1-1 bij rust dus. Ondertussen stond het bij Emmen – Groningen 1-0. Een overwinning zou dus inderdaad voldoende zijn voor Willem II. En dus betraden de aanvallers scherp het veld. Meteen was het raak. Pavlidis ontving de bal van Isak. De bal belandde spijkerhard in de dak van het doel: 1-2. Er ontstond enorm veel ruimte voor de Tilburgers. Met name Isak kreeg grote kansen. Die gingen er niet in, waar Willem II de rekening voor kreeg. Een foutje van Wellenreuther stelde Kanon in staat ADO langszij te schieten: 2-2.

Daar bleef het niet bij. Dankerlui blokkeerde tweemaal met zijn hand een vrije trap van ADO. De VAR besloot Martens te laten kijken bij het tweede voorval. Die constateerde onreglementair hands en dus een penalty. Voor Dankerlui dus twee keer een gele kaart in een minuut. Willem II kon met tien man verder. El Khayati benutte de strafschop, 3-2. Met een speler minder werd het een kansloze missie. Willem II stortte helemaal in. Necid schoot ADO naar 4-2. Immers vond dat niet genoeg en liet Wellenreuther nogmaals vissen, 5-2. De thuisclub zorgde voor nog meer ellende. Necid: 6-2. Het seizoen van Willem II is als een nachtkaars uit. Daarnaast vindt Willem II zichzelf terug in het rechterrijtje, op plek tien.