Volledig scherm
Willem II traint in Marbella. Inzet: Joop Gall. © Toin Damen

‘Show cooking’ van Joop Gall bij Willem II

Groeten uit...Bijna alle eredivisieclubs zoeken deze winter in het buitenland de zon op. Onze clubwatchers reizen de ploegen achterna. Elke dag kunt u de rubriek ‘Groeten uit’ lezen. Vandaag komt de sfeertekening van Wilber Hack over Willem II. 

Willem II nam voor het regelen van het trainingskamp in Marbella Theo Huizinga in de arm, in het verleden jarenlang de teammanager van FC Groningen. Als ambassadeur van de Bilderberg hotels heeft die zich na zijn pension ook bekwaamd in het regelen van trainingskampen. Huizinga heeft zelf een optrekje in Zuid-Spanje, maar moest wegens ziekte de eerste dagen van het trainingskamp missen.

Daarom kwam Joop Gall, voormalig speler van FC Groningen en trainer van onder meer Veendam en laatstelijk Stal Kamjanske, poolshoogte nemen in hotel Barcelo. Er waren wat klachten over het eten. De spelers hadden een conferentiezaal op de eerste verdieping gereserveerd voor het nuttige van de maaltijden. Dat bleek geen gelukkige keuze, want daar was het niet mogelijk om het voedsel op de juiste temperatuur te houden. Tot Joop Gall, die als trainer op een uitdaging wacht en kandidaat is bij tweededivisionist De Treffers, zijn stem verhief.

Quote

Je kunt de kok aan het werk zien terwijl hij de spiegeleie­ren voor de spelers bakt.

Het Tilburgse gezelschap is nu verplaatst naar het normale restaurant van het hotel. En wordt getrakteerd op show cooking, zoals Gall het noemt. Je kunt de kok aan het werk zien terwijl hij de spiegeleieren voor de spelers bakt.

Volledig scherm
Willem II in Marbella. © Toin Damen

Het zijn de kleine onvolkomenheden die aan elk trainingskamp kleven. Trainer Adrie Koster van Willem II heeft overigens voor een opmerkelijke kamerindeling gekozen. Die is in grote lijnen hetzelfde als bij de laatste uitwedstrijd in Emmen, toen vier spelers om disciplinaire redenen na een nachtje ‘slapen’ uit de selectie werden gezet. Het betrof de vier Duitse spelers, die ook tijdens het Spaanse trainingskamp weer twee koppeltjes vormen. Koster gunt ze kans op rehabilitatie.

Natuurlijk gonst het ook van de geruchten. Fran Sol, Daniel Crowley en Donis Avdijaj worden in verband gebracht met Schotse, Engelse en Italiaanse clubs. Maar ook vanochtend had zich nog geen club concreet voor een speler van Willem II gemeld. Voorlopig blijft het dus loos alarm.