Volledig scherm
Stoet Willem II-fans trekt in alle vroegte door Tilburg © Twitter

Stoet luidruchtige Willem II-fans maakt centrum Tilburg wakker met kabaal en vuurwerk: ‘Dood aan Breda’

TILBURG/BREDA - Een stoet van ongeveer tweehonderd Willem II-fans heeft zondagochtend voor overlast gezorgd in de binnenstad van Tilburg. Omwonenden schrokken rond zeven uur wakker van luidruchtig gezang en illegaal vuurwerk en waarschuwden de politie.

De Willem II-supporters liepen joelend met rode fakkels en een drumfanfare door het centrum van Tilburg. De politie is op de hoogte van de overlast en probeert op basis van bewakingsbeelden en filmopnames de schuldigen te bekeuren.

Luguber spandoek

Op sociale media maken veel inwoners melding van de stoet. Een spandoek met de tekst ‘Dood aan Breda’, waarmee de supporters door Tilburg liepen, kan bij hen op afkeuring rekenen.

,,Kijk aan, dat is wat ze in Tilburg pas echt leuke en ludieke acties vinden”, reageert Tom van Loon op Twitter. ,,En de lokale overheid kijkt toe en ziet dat het goed is, zoiets? Stelletje sneuneuzen”, schrijft Joost Wijnings.

Extra maatregelen

De politie was niet op de hoogte van het spandoek. ,,Het is heel jammer dat het zo moet gaan”, reageert woordvoerder Eric Passchier. ,,Respect voor de tegenpartij is hier ver te zoeken.”

Willem II speelt op dit moment tegen NAC. De gemeente en de politie hebben extra maatregelen rond het duel getroffen. Dertig supporters hebben een gebiedsverbod gekregen en de politie zet extra mankracht in.

Aanleiding zijn de ongeregeldheden rond NAC- Willem II op 21 oktober vorig jaar waarbij ook agenten werden belaagd. Tot op heden zijn 23 NAC-aanhangers en zeven Tilburgers opgepakt op verdenking van openbare geweldpleging.

Burgemeester Weterings wil ze niet in Tilburg zien en heeft ze een gebiedsverbod opgelegd voor de ruime omgeving van het voetbalstadion en de horeca in het centrum.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.