Willem II verloor zondagmiddag met 2-0 bij Feyenoord.
Volledig scherm
Willem II verloor zondagmiddag met 2-0 bij Feyenoord. © ANP Sport
2
EINDE
0
  • Jens Toornstra 30'
  • Steven Berghuis 35'

Tandeloos Willem II onderuit bij Feyenoord

Willem II heeft op bezoek bij Feyenoord geen potten kunnen breken zondagmiddag. De ploeg speelde slordig en bood de Rotterdammers zo de kans om toe te slaan, mede met hulp van scheidsrechter en VAR, die opzichtig blunderden op een belangrijk moment.

Feyenoord had voor rust aan één kans genoeg om een 2-0 voorsprong te nemen. Na een halfuur, waarin Dick Advocaat zijn ploeg behoedzaam liet spelen, was het plots toch raak. Tyrell Malacia mocht ongehinderd voorzetten vanaf links, Jens Toornstra verlengde de bal prima: 1-0. 

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Willem II

Even later kende scheidsrechter Pol van Boekel de Kuipclub een penalty toe nadat Driess Saddiki een voorzet met zijn arm leek te beroeren. Op tv-beelden was duidelijk te zien dat de bal niet tegen de arm kwam, maar op het middel van de Willem II’er. Tot verbazing van Saddiki greep de VAR (Joey Kooij) niet in. De tot dat moment onzichtbare Steven Berghuis wist wel raad met het buitenkansje vanaf elf meter: 2-0.

Saglam voor Saddiki

In de rust voerde Adrie Koster een wissel door: Görkem Saglam kwam in het veld voor Driess Saddiki. De Tilburgers toonden wat meer drang naar voren en kregen ook een kans. Ndayishimiyé mikte echter in het zijnet. Met Damil Dankerlui voor Mats Köhlert en - later nog - Marios Vrousai voor Ndayishimiyé ging Willem II in de slotfase op zoek naar de aansluitingstreffer. Feyenoord beperkte zich na rust tot het voorkomen van schade en dat lukte zonder veel moeite. Willem II maakte het de Rotterdammers eenvoudigweg niet lastig genoeg deze middag.

De schade voor de Tilburgers bleef niet beperkt tot de verliesbeurt. Willem II-aanvoerder Jordens Peters kreeg in de wedstrijd zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.