Volledig scherm
Timon Wellenreuther. © BSR Agency

Timon Wellenreuther ontbreekt tegen FC Emmen: Michael Woud onder de lat

Willem II moet het tegen FC Emmen doen zonder Timon Wellenreuther. De Duitse keeper ondervindt teveel hinder aan zijn heup. Michael Woud is zijn vervanger.

Dat verklaarde trainer Adrie Koster tijdens het wekelijkse persmoment. Ook Justin Ogenia en Elmo Lieftink zijn er niet bij. Lieftink heeft opnieuw last van zijn hand. Doordat dit een terugkerend kwetsuur is gaat de Deventenaar woensdag onder het mes.

Het is nog niet bekend of Wellenreuther zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gekeept heeft. ,,Dat hangt natuurlijk ook van de resultaten in de komende week af”, doelde Koster op mogelijke plaatsing voor play-offs. Zeker is dat het duel met Emmen te vroeg komt. Hierdoor zal Michael Woud plaatsnemen onder de lat. Luuk Brand schuift door naar de positie van tweede doelman. Er kan zich een rare situatie voor doen. Brand is deze week twee keer op proef geweest bij ADO Den Haag. Het kan dus zomaar zijn dat hij, wanneer Woud ook een kwetsuur op loopt, tegen zijn toekomstig werkgever onder de lat staat.

Willem II heeft een voorsprong van twee punten op directe concurrent FC Groningen. Die krijgen komend weekend Fortuna Sittard op bezoek en sluiten af met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Woud; Lewis, Heerkens, Peters, Palacios; Llonch, Tapia, Crowley; Vrousai, Isak, Pavlidis