Volledig scherm
Mark van Bommel en Adrie Koster. © BSR Agency

Van Bommel (PSV) en Koster (Willem II) genomineerd voor Rinus Michels Award

beste trainerErik ten Hag (Ajax), Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV) zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award. Op 17 mei wordt bekend wie zich trainer van het jaar mag noemen.

In de Keuken Kampioen Divisie gaat de strijd tussen Willy Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Marino Pusic (FC Twente), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss). Ajax, PSV en Sparta zijn als beste jeugdopleiding genomineerd.

De Rinus Michels Award is een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer. De verkiezingen worden georganiseerd in samenwerking met de KNVB, de CBV en de VVON. Tijdens het Nederlands Trainerscongres op 17 mei in Zwolle bepalen de hoofdtrainers uit het betaald voetbal zelf wie de prijzen in ontvangst mogen nemen.

Bij de amateurs gaat het tussen Wim Bakering (vv Gomos), Laurens Knippenborg (RKZVC), Richard Plug (Odin’59), Dogan Corneille (Excelsior Maassluis), Rogier Veenstra (v.v. Goes), Pierre van den Eeden (Geldrop).

Excelsior ‘31 uit Rijssen, DVS ’33 uit Ermelo en Quick uit Den Haag maken kans op de titel ‘beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal.’