Volledig scherm
Erwin van de Looi druk coachend tegen VVV-Venlo. © Proshots

Van de Looi blij met aanvalsdrang én Croux

Na de 3-0 overwinning op VVV-Venlo ging het bij Willem II ook over het beruchte 'kleedkamergesprek'. Ben Rienstra sprak van een hard gesprek, en trainer Erwin van de Looi vond dat goed: ,,Ik vond het terecht dat ze wat tegen elkaar zeiden. Ik hoop dat deze zege nu geen incident blijkt."

Het gesprek ging vooral over de mentale weerbaarheid van de spelersgroep volgens Van de Looi. Met die weerbaarheid leek het bij Jordy Croux wel goed te zitten. Hij scoorde, en maakte een goede indruk. ,,Hij bracht frisheid en heeft een individuele actie. Ik vond hem overtuigend spelen en hij maakt een goede goal; hij voegde wat toe", aldus Van de Looi tegenover de FOX-camera's.

Bewuste keuze

Wat opviel bij Willem II was de constante drang om te blijven aanvallen, ook bij de minimale voorsprong. Een bewuste keuze, zo verklaart de oefenmeester: ,,We hebben in de rust besloten door te drukken. Als je weinig punten hebt en voorkomt, is het logisch dat je dat wil verdedigen. Maar zij hadden met Seuntjens en Opoku veel kopkracht. Dan komt die 2-0 op een lekker moment."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement