Volledig scherm
Erwin van de Looi. © ANP Pro Shots

Van de Looi: 'Genoeg kansen gehad, maar niet benut'

Willem II-trainer Erwin van de Looi vond zaterdagavond dat zijn ploeg op basis van de uitwedstrijd tegen Heracles meer had verdiend dan de 1-0 nederlaag.  Hij kon zijn ploeg weinig verwijten. 'Alleen moet je de kansen die je krijgt wel afmaken.'

,,We wisten dat Heracles met veel energie aan de wedstrijd zou beginnen na het tikkie dat we kregen bij NAC (6-1 verlies, red.). Bovendien heb je altijd even nodig om te wennen aan het kunsgras. Maar langzaam maar zeker trokken we de wedstrijd naar ons toe, vonden we de zijkanten. Als er een goal zou vallen, was het naar mijn gevoel voor ons. En dat had heel goed gekund. In de 37ste minuut had het zelfs gemoeten natuurlijk, in die situatie met 'B' (Ogbeche, red.)."

Slecht moment

En toen kreeg Willem II het deksel zelfs nog op de neus vlak voor rust. ,,Een slecht moment van ons", aldus Van de Looi over de aanval waaruit de 1-0 viel. ,,We waren zwaar in overtal bij een counter van Heracles. Maar we liepen allemaal achteruit, terwijl we hadden afgesproken dat juist niet te doen in dit soort situaties.

Voldoende kansen

De coach vond dat zijn ploeg na rust genoeg aanviel en voldoende kansen kreeg om de achterstand om te buigen. ,,Maar dan moet je ze wel maken. Dat Heracles in de slotfase ook nog twee kansen krijgt, vind ik echt iets voor de statistieken. Wij waren met man en macht op zoek naar de gelijkmaker toen."   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement