Volledig scherm
Etien Velikonja. © Proshots

Velikonja neemt afscheid van Willem II: 'Heb er alles aan gedaan'

Etien Velikonja nam vandaag afscheid van Willem II. De Sloveense spits wilde begin deze week uitsluitsel over de vraag of hij voor een contract in aanmerking zou komen bij de Tilburgse club. Die kon daar nog geen oordeel over geven, omdat de 29-jarige aanvaller pas net hersteld is van een zware kruisbandblessure.

Velikonja, die zonder contract aan de voorbereiding begon, speelde afgelopen zaterdag een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Aris Saloniki bij de open dag van Willem II. Eerder kwam hij al tot een half uur speeltijd. ,,Ik had zaterdag koorts, maar wilde zo graag spelen", zegt Velikonja. 

De Sloveen, die vorig seizoen van Gençlerbirligi de overstap maakte naar Willem II, werd tot zijn kruisbandblessure  in vijf competitieduels ingezet door de Tilburgse club. In driehonderd speelminuten kwam hij tot drie treffers. Vandaag nog keerde hij terug naar Slovenië, waar zijn vrouw en zijn dochtertje op de uitkomst van zijn gesprekken met Willem II wachtten. 

'Inherent aan het voetbal'

,,Ik heb er alles aan gedaan om fit te raken. Dat is met de hulp van fysio's en de technische staf van Willem II gelukt. Dat er geen contract uit voortvloeide is inherent aan het voetbal. Het belangrijkste is dat mijn knie weer heel goed aanvoelt", aldus Velikonja. Die maakte geen gebruik van de mogelijkheid om bij Willem II door te blijven trainen. ,,Er zijn een paar andere opties. Die ga ik nu onderzoeken. Ik zal mijn loopbaan in een ander land voortzetten."

Willem II hoopt nog deze week een andere tweede spits te kunnen presenteren. In de selectie is alleen die positie nog niet dubbel bezet, al zou bijvoorbeeld Aras Özbiliz er in noodgevallen wel kunnen spelen. Willem II hoopt de papierwinkel rond diens overgang op huurbasis van Besiktas uiterlijk vrijdagochtend af te ronden zodat hij zaterdag inzetbaar is bij de ouverture tegen VVV.