Willem II-2 verliest oefenduel met reserves AZ

videoDe reserves van Willem II hebben dinsdagmiddag een oefenduel met de reserves van AZ verloren. In Tilburg wonnen de Alkmaarders met 2-4. 

Beide ploegen speelden met een hoop vaste reserves van het eerste elftal. Het leverde een furieuze start van de wedstrijd op. Binnen een kwartier kwamen de bezoekers al op een 0-3 voorsprong. Mats Seuntjens, Adam Maher en Ferdy Druijf zorgden voor de doelpunten. De Tricolores herpakten zich enigszins, al werd het voor de rust nog 0-4. De Duitser Henri Weigelt maakte de treffer die tevens de ruststand betekende. 

De tweede helft was het woord aan Willem II. De eer werd gered door Thomas Meissner. De Duitse verdediger trof tweemaal doel. Beide keren met het hoofd. De eerste keer uit een vrije trap, waarna hij nogmaals de bal tegen de touwen kopte uit een corner. in beide gevallen was de assist van Robin Lauwers. De laatste treffer betekende de eindstand: 2-4.

Willem II - AZ 2-4 (0-4). scoreverloop: 4. Seuntjens 0-1, 11. Maher 0-2, 16. Druijf 0-3, 43. Weigelt 0-4, 56. Meissner 1-4, 67. Meissner 2-4. gele kaart: Meissner (Willem II). 

Willem II: Woud; Ogenia, Meissner, Peters (58. Legro), McGarry (58. Bozkurt); Anita (58. Akkaynak), Saddiki (58. El Merabet), Lieftink; Lauwers, Kristinsson, Urbanski  (58. Da Silva). 
AZ: Velthuizen; Weigelt, Hadzidiakos, Bergsma, Wijndal; Vejinovic, Seuntjens, Maher (60. Hoedemakers); Rotariu, Druijff (60. Goudmijn), Dekker (60. Reijnders). 

Volledig scherm
Willem II-speler Robin Lauwers tijdens de wedstrijd Willem II - AZ. © Proshots
  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.

poll

Fran Sol heeft de kwaliteiten om eerste spits van Feyenoord te worden

Fran Sol heeft de kwaliteiten om eerste spits van Feyenoord te worden

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
2008 stemmen