Volledig scherm
Ben Rienstra viert zijn treffer tegen VVV, de 2-0, met Pedro Chirivella en Darryl Lachman. Ralf Seuntjes (links) baalt. © Proshots

Willem II: 3 goals in 9 minuten, dat was een tijdje geleden

In kort tijdsbestek legde Willem II woensdagavond VVV over de knie: 3-0. De treffers van Bartholomew Ogbeche, Ben Rienstra en Jordy Croux vielen binnen negen minuten. Speelminuten dan, want tussen het eerste en tweede doelpunt zat ook nog de rust.

Op 19 april 2009 was het de Tricolores voor het laatst gelukt om in zo weinig tijd drie keer te scoren. Destijds gebeurde dat tegen ADO Den Haag en werden de doelpunten zelfs binnen zes minuten (71ste - 77ste minuut) gemaakt door Mohamed Messoudi (penalty), Frank Demouge en Mourad Mghizrat, die zodoende de eerder opgelopen 0-3 achterstand weg poetsten. Het duel eindigde in 3-3. 

De nul

In de wedstrijd tegen VVV woensdag lukte het Willem II voor de tweede keer dit seizoen om achterin de nul te houden. Eerder gebeurde dat in het uitduel bij FC Groningen (0-1), dat toen 67 minuten met een man minder moest spelen vanwege een rode kaart voor Ajdin Hrustic. In eigen stadion hield Willem II voor het laatst de nul in een eredivisiewedstrijd op 16 april 2017 (2-0 tegen Go Ahead Eagles).

De 3-0 tegen VVV was de grootste overwinning in de eredivisie voor Willem II sinds 6 december 2015, toen de Tilburgers SC Cambuur eveneens met 3-0 versloegen.

Voorzetten

De statistiekenverzamelaars viel het verder op dat vier (van de zeven) voorzetten van Jordy Croux uit open spel (dus niet uit corners en vrije trappen) aankwamen bij een teamgenoot. Dat lukte nog geen enkele Willem II'er dit seizoen.

Ben Rienstra, die tegen VVV de 2-0 voor zijn rekening nam, scoorde drie keer in zijn laatste zeven eredivisieduels, even vaak als in zijn 66 eredivisiewedstrijden daarvoor.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement