Volledig scherm
Jordens Peters. © BSR Agency

Willem II-aanvoerder Peters baalt van verlies: ‘Maar de afgelopen weken heeft het ook weleens meegezeten’

De razendsnelle tweede treffer van FC Groningen deed Willem II zaterdag de das om volgens aanvoerder Jordens Peters (1-2 verlies). ,,Dat doen we niet goed.”

Na de fraaie openingstreffer van Django Warmerdam was het Kaj Sierhuis die nog geen twee minuten later de score verdubbelde en daarmee Willem II op een 0-2 achterstand zette. ,,Daardoor moet je veel energie in de wedstrijd stoppen, dat kost zó veel kracht. Je weet dat zij dan achteruit kunnen gaan leunen”, zei Peters voor de camera van FOX Sports.

,,Dan wordt het voor ons heel lastig om er nog twee of drie te maken. Die kansen hebben we trouwens wel gehad. Wat wij de volgende keer beter moeten doen: je kunt wel compact spelen, maar dan zul je wel de duels en tweede ballen moeten winnen.”

Afdwingen

In de tweede helft ging het een stuk beter voor Willem II. Marios Vrousai schoot vrij snel de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwamen de Tilburgers niet. ,,Na rust speelden we zoals de mensen hier willen zien en zoals we kunnen. We zetten de tegenstander onder druk, dwongen veel af. Corners, vrije trappen. De afgelopen weken heet het ons ook weleens meegezeten. Je kan soms voetballen tot je een ons weegt, maar soms valt-ie niet. Dan is het op de blaren zitten.”