Willem II begint zonder echte test aan competitie

VIDEOWillem II sloot het laatste oefenduel voor de start van de competitie volgende week thuis tegen VVV af met een nederlaag. Ook tegen Aris Saloniki kwam de Tilburgse club bij de druk bezette open dag niet tot scoren: 0-1. 

Van een echte test was geen sprake. Dat Jordens Peters en Mattijs Branderhorst er niet bij zouden zijn lag in de lijn der verwachtingen. Dimitris Kolovos kondigde al eerder aan geen enkel risico te nemen en pas vanaf de training maandag voluit te willen gaan. Hij meed de confrontatie met zijn landgenoten. Kristofer Kristinsson trainde deze week apart. Uit voorzorg bleven verder Pol Llonch, Karim Coulibaly en Thomas Meissner aan de kant.

Saddiki en Lieftink

Uit het resterende spelersbestand koos trainer Adrie Koster met Driess Saddiki en Elmo Lieftink voor twee controleurs op het middenveld, in de rug van spelmaker Daniel Crowley. Robin Lauwers speelde noodgedwongen op de linkervleugel omdat drie buitenspelers ontbraken. Door de absentie van Meissner schoof Fernando Lewis door naar het centrum van de verdediging.

Lewis zorgde in die rol voor een belangrijke redding toen doelman Timon Wellenreuthter twijfelde bij het uitkomen. Het was een van de weinige mogelijkheden voor de Grieken voor de pauze. Een te zachte pass van Wellenreuther op Freek Heerkens zorgde voor wat verwarring, maar de verdediger loste het keurig op.

Willem II slaagde erin om Fran Sol. getooid met een Ibrahimović-knotje, een paar keer in stelling te brengen. De beste kansen kwamen na voorzetten van de rechter- en linkerflank. De spits gleed de bal net baast na een uitstekende assist van James McGarry. Een voorzet van Croux leidde tot een kopbal van de Spaanse spits, die door de doelman gekeerd werd. Sol bracht ook Daniel Crowley (schot voorlangs) nog een keer in stelling.

Debuut Palacios

Na de pauze kregen doelman Michael Woud, Atakan Akkaynak en Etien Velikonja een kans, terwijl Diego Palacios zijn debuut maakte voor Willem II. Die maakte zeker aanvallend een heel behoorlijke indruk. De eerste kans na al die wissels was echter voor de Grieken. Woud tikte een vrije trap van Luka Milunovic onder de lat weg. Jordy Croux vond na een solo niet veel later doelman Julian Diaz, de vervanger van Alexandros Anagnostopoulos, op zijn weg.

Willem II ging nadrukkelijk op zoek naar de winst, was veel op de helft van Aris, maar het uitspelen van echte kansen bleef een probleem. Aris kreeg er nog wel een paar. Twee minuten voor tijd redde Woud eerst op een inzet van Nazlidis. Maar bij de rebound van Garcia was hij kansloos.

De inmiddels vertrokken Asumah Abubakar werd met zes treffers topscorer van de voorbereiding. Spits Fran Sol bleef op een doelpunt steken. In de serieuzere oefenwedstrijd tegen KAA Gent, Al Khor, Sparta, KV Mechelen en Aris scoorde de Tilburgse club precies een keer.

Willem II - Aris Saloniki 0-1 (0-0). scorebord: 88. Garcia. toeschouwers: 5000. gele kaart: Diamantopoulos (Aris).

Wellenreuther (46. Woud); Dankerlui, Lewis, Heerkens, McGarry (46. Palacios); Saddiki (79. Urbanski), Crowley, Lieftink (46. Akkaynak); Croux, Sol, Lauwers (46. Velikonja).

Volledig scherm
© Pro Shots / Toin Damen