Volledig scherm
Fran Sol glijdt Willem II naar een uitzege bij FC Groningen op 20 oktober vorig jaar. © Proshots

Willem II best vaak succesvol tegen FC Groningen

Er is geen club waar Willem II in de eredivisie vaker van won dan de tegenstander vrijdagavond, FC Groningen. De Tilburgse club staat op 22 winstpartijen. Alleen tegen Sparta boekte Willem II op het hoogste niveau evenveel zeges.

Willem II sloot het afgelopen seizoen af met overwinningen in de uitwedstrijden tegen NAC Breda en PEC Zwolle. Een zege vrijdagavond in de Euroborg zou betekenen dat er drie keer op rij een uitduel gewonnen wordt. Dat is voor het laatst in 1999 gebeurd. Op weg naar de kwalificatie voor de Champions League won Willem II onder Co Adriaanse met 1-2 bij Fortuna Sittard, met 0-4 bij Sparta en met 0-2 bij Cambuur. In die laatste wedstrijd stelde het het Champions League-ticket veilig.

De laatste twee seizoenen verloor Willem II niet van FC Groningen. Tweemaal was er winst. Twee keer werd het een gelijkspel. De laatste uitwedstrijd in Groningen eindigde in een 0-1 zege door een doelpunt van Fran Sol. Ook dat duel werd op een vrijdagavond gespeeld. Willem II hield de afgelopen zeven seizoenen maar een keer een punt over aan een uitwedstrijd. Ook dat gebeurde in Groningen. In het seizoen 2012-2013 werd het 1-1.

Willem II moet het in de Euroborg zonder de geblesseerd Elmo Lieftink stellen. Die won bij de competitie-ouverture tegen VVV acht keer een luchtduel. Alleen Ted van de Pavert (De Graafschap) en Matthijs de Ligt (Ajax) kwamen tot zo'n zelfde score. 

In Groningen stuit Willem II op Tommie van de Looi, de zoon van de voormalig trainer van de Tilburgse club. Die maakte op 21 januari juist bij Willem II zijn eredivisiedebuut en miste daarna geen wedstrijd meer. Hij is een van de vijf spelers in de eredivisie die de laatste 1530 minuten speelde.