Volledig scherm
Özbiliz tijdens de training van Willem II maandag. © Wilber Hack/BD

Willem II blij met fitte Özbiliz, alleen Coulibaly absent

De technische staf van Willem II is blij dat Aras Özbiliz aan de selectie wordt toegevoegd. De Tilburgse club is momenteel volop bezig met het in orde maken van de benodigde papieren. 

De voormalig speler van Ajax maakte maandagochtend tijdens de training een fitte indruk. ,,Hij heeft de hele voorbereiding bij Besiktas meegedaan, dus dat is niet zo vreemd", aldus Koster.

Hoop ervaring

De trainer van Willem II noemt Özbiliz 'een speler die iets toe kan voegen'.  ,,Dit is precies wat we nodig hadden", zegt Koster. ,,Özbiliz is op alle posities voorin inzetbaar. Hij kan een doelpunt maken. En hij heeft een hoop ervaring", zegt Koster, die in zijn periode bij Ajax de vleugelspits net niet meer meemaakte.

Assistent-trainer Gery Vink werkte als jeugdtrainer bij Ajax wel met de 28-jarige buitenspeler en speelde ook een rol bij de komst van Özbiliz. Die past volgens Koster uitstekend bij de speelwijze die hij met Willem II voor ogen heeft.  Op een tweede spits na is de selectie nu rond. ,,We hebben nog onvoldoende een beeld van Etien Velikonja", zegt Koster. ,,Die is pas net topfit."

Bijna fitte selectie

Voor de ouverture tegen VVV rekent op een bijna fitte selectie. Alleen Karim Coulibaly zal zeker afwezig zijn. Thomas Meissner en Dimitris Kolovos beperkten zich tot looptraining, maar sluiten in de loop van de week aan bij de groep.