Volledig scherm
Vangelis Pavlidis komt volgens Joris Mathijsen in aanmerking om de vervanger van Alexander Isak te worden. © BSR Agency

Willem II denkt aan zes nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen

Het is tot op heden rustig geweest op de transfermarkt. Maar daar komt volgens Joris Mathijsen, de technisch directeur van Willem II, vanaf komende maandag verandering in. Dan zijn in de meeste landen de beslissingen voor promotie en degradatie gevallen. Daardoor zal ook de transfermarkt op gang komen.

Willem II hoopt in de loop van de volgende week ook de eerste nieuwe speler voor het komende seizoen te presenteren. Maar het zal zeker niet zo’n hectische zomer worden als vorig jaar toen er heel wat spelers gehaald moesten worden om de selectie op peil op te brengen.

Mathijsen verwacht dat er een zestal nieuwe krachten bij zal komen. Als een speler met een doorlopend contract nog vertrekt, zal dat aantal bijgesteld moeten worden. De versterkingen hoopt Mathijsen binnen te hebben voor 24 juni, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Volgens de technisch directeur komt Vangelis Pavlidis zeker in aanmerking om de vervanger van de vertrokken Alexander Isak te worden. ,,Wij zien in hem een centrumspits, die ook vanaf de linkerflank uit de voeten kan”, zegt Mathijsen. ,,Maar er moet een spits bij, want we hebben twee centrumspitsen nodig.”

Willem II gaat verder op zoek naar een of twee buitenspelers, een controlerende middenvelder, een linksback en een centrale verdediger. Het aantal keepers moet van twee naar drie worden uitgebreid. ,,Drie keepers en alle posities dubbel bezet. Dat is het uitgangspunt.”