Volledig scherm
Diego Palacios (links) in actie tijdens het duel met Colombia. © AFP

Willem II dreigt Diego Palacios te moeten missen tijdens eventuele play-offs

Diego Palacios staat met Ecuador onder 20 op de drempel om zich te kwalificeren voor het WK in mei in Polen. Bij het Zuid-Amerikaans landenkampioenschap won de linksback van Willem II in de finalepoule met 1-0 van Colombia. Ecuador staat derde. Een plek bij de eerste vier is nodig voor kwalificatie.

Een zege donderdagnacht tegen de verrassende nummer laatst Brazilië is toereikend om het grote doel te bereiken. Mocht dat niet lukken, dan kan Ecuador zich in de laatste speelronde tegen Venezuela ook nog kwalificeren.

De zege tegen Colombia in estadio El Teniente de Rancagua kwam er niet zonder slag of stoot. Pas vier minuten in extra tijd loodste Leonardo Campana Ecuador naar de zege. Palacios speelde opnieuw een volledige wedstrijd. Het speelde zes van de zeven duels die Ecuador afwerkte mee.

Gunstige uitgangsstelling

Ecuador heeft een gunstige uitgangsstelling om kwalificatie voor het WK in Polen af te dwingen. Dat is van 23 mei tot 15 juni in Polen. Het betekent dat Palacios eventuele finaleduels van Willem II in de play-offs moet missen. De eredivisie loopt op 12 mei af. Op 25 mei zijn de laatste wedstrijden met als inzet Europees voetbal. Een dag later lopen de play-offs om promotie/degradatie af.