Volledig scherm
Willem II krijgt voor de transfer van Jurgen Locadia een aardige opleidingsvergoeding. © Proshots

Willem II en RKC verdienen aan Locadia

Willem II gaat opnieuw verdienen aan een speler die vroeger deel uitmaakte van de jeugdopleiding. In het seizoen 2009-2010 speelde Jürgen Locadia voor de gezamenlijke opleiding van de Tilburgse club met RKC Waalwijk, alvorens hij naar PSV vertrok. Dus ook RKC gaat er financieel op vooruit. 

Willem II en RKC hebben samen recht op 0,5% van de transfersom als opleidingsvergoeding. Indien de spits inderdaad voor 16 miljoen euro van PSV naar Brighton verkast, zou ze een bedrag van ongeveer 80.000 euro kunnen declareren bij PSV. Volgens de verdeelsleutel is tweederde daarvan voor Willem II en eenderde voor RKC. Voor Willem II zou dat neerkomen op ongeveer 54.000 euro. RKC krijgt dan zo'n 26.000 euro. Behalve Willem II en RKC is ook Emmen zeer gebaat bij de transfer. Daar werd hij gedurende vier jaar opgeleid. 

Gevoegd bij de verdiensten aan de Engelse transfer van Virgil van Dijk komt Willem II uit op een batig saldo van ongeveer 400.000 euro. Eerder berekende algemeen directeur Berry van Gool dat de beker dit seizoen al minimaal twee ton aan extra inkomsten op gaat leveren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement