Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II. © Perry Roovers/MaRicMedia

Willem II-fan 'sloeg brandblusser stuk bij voetbalrellen NAC': zes Tilburgers opgepakt

videoBREDA/TILBURG - De politie heeft de afgelopen week zes Tilburgse voetbalsupporters aangehouden omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen in oktober bij het NAC-stadion. Het gaat om zes mannen in de leeftijd tussen 22 en 55 jaar.

De Tilburgers worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. Een enkeling van hen wordt ook verdacht van belediging, poging tot zware mishandeling (het slaan met een riem), en vernieling.

Onder deze mannen zit een verdachte die volgens de politie vermoedelijk de brandblusser kapot maakte waardoor er een wolk ontstond. Even leek het alsof er traangas gebruikt werd, maar dat was niet het geval.

Mobiele eenheid

Na afloop van de streekderby in Breda braken rellen uit. De mobiele eenheid en de bereden politie werden ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen.

Op de dag van de rellen werden al vijf verdachten gearresteerd. Een speciaal team van de politie heeft daarna veel camerabeelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Vervolgens zijn nog eens twintig NAC-supporters aangehouden in de leeftijd van 21 tot 44 jaar. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling en vernieling.

Het onderzoek naar de rellen is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bekijk hieronder beelden van de rellen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.