Volledig scherm
Mobiele eenheid op het Centraal Station zaterdag toen de Willem II supporters arriveerden in Amsterdam. © Marloes Laarschot

Willem II-fans overwegen juridische stappen tegen politie en gemeente Amsterdam

Stichting KingZine overweegt juridische stappen tegen de politie van Amsterdam. Zondag werden ongeveer tweehonderd supporters door de politie van Amsterdam opgewacht op Amsterdam Centraal en volgens de supportersvereniging werden ze oneerlijk behandeld.

In Amsterdam werden supporters ingesloten door de politie en stuk voor stuk gefouilleerd en op de foto gezet. Na twee uur wachten werden de supporters naar de Johan Cruijff ArenA begeleid. In een verklaring op de officiële website staat dat gedurende deze uren de supporters geen eten kregen en dat er geen sanitaire voorzieningen waren. Ze kregen alleen enkele flesjes water.

Terug naar huis

Een deel van de supporters had meerdere malen aangegeven graag terug naar Tilburg te willen, maar dit werd door de politie niet toegestaan. Stichting KingZine is door dit alles van mening dat de supporters ten onrechte van hun vrijheid beroofd zijn. Hierdoor zien ze genoeg aanleiding tot het nemen van juridische stappen richting de politie en de gemeente Amsterdam. Momenteel wordt er onderzocht welke stappen er genomen kunnen worden.