Volledig scherm
Jordens Peters viert de goal van Freek Heerkens in de Kuip. (archiefbeeld) © Soccrates/BSR Agency

'Willem II - Feyenoord en Ten Miles gaan samen'

Zondag 1 september wordt een drukke sportdag voor Tilburg. In het centrum van de stad werken zo’n 12.000 lopers de Ten Miles af. Dat evenement trok de laatste jaren zo’n 50.000 bezoekers. Aan de zuidkant van de stad speelt Willem II thuis tegen Feyenoord, een duel dat naar half drie is verplaatst en dat ook altijd goed is voor een volle bak.

Willem II - Feyenoord stond aanvankelijk voor het experimentele tijdstip van 20.00 uur op de agenda. Er bleek zoveel weerstand te zijn tegen wedstrijden op zondagavond dat de KNVB besloot ervan af te zien. Volgens woordvoerster Irma Galama was de gemeente Tilburg er niet van op de hoogte dat de KNVB van plan was avondwedstrijden in de kalender op te nemen. Voor een reactie verwees zij vrijdagmiddag naar de KNVB.

Willem II voetbalt nu tegen Feyenoord terwijl er gelijktijdig een groot atletiekevenement in het centrum plaats heeft. Volgens Galama is dat geen enkel probleem. ,,Die twee evenementen kunnen best naast elkaar gehouden worden”, vertelde ze maandagmiddag. De KNVB en de clubs hoeven dus niet op zoek naar een andere datum.