Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Isak, Marios Vrousai, Vangelis Pavlidis en Pol Llonch. © VI Images

Willem II heeft het supertrio wel wat te bieden

Een bekerfinale, de miljoenen van Frenkie de Jong én, zo lijkt het nu toch, wederom handhaving. Willem II heeft een paar geweldige troeven in handen.

Bij Willem II draaiden ze er nog een beetje omheen. Henk de Jong, de trainer van De Graafschap, zei het zaterdagavond gewoon. ,,Jullie zijn bijna binnen”, zo richtte hij zich na de nederlaag van zijn club tot de Tilburgers. Hij wilde er maar mee zeggen dat het wel heel gek moet lopen, wil Willem II dit seizoen nog in de problemen komen. Met nog negen duels te gaan, staat Willem II nu op 31 punten. Nog een puntje of zes erbij en er kan de club inderdaad niets meer gebeuren. Met onder meer thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard, FC Emmen en PEC Zwolle voor de boeg lijkt definitieve handhaving een kwestie van tijd.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.