Volledig scherm
Frenkie de Jong als Ajacied in duel met Willem II’er Pol Llonch. © Foto: SCS/Sander Chamid

Willem II is de favoriete tegenstander van Ajax in de eredivisie

Natuurlijk heeft Willem II altijd wel een kansje tegen Ajax, maar in het verleden lukte het de Tilburgers zelden om met een punt of meer huiswaarts tekeren uit de Arena. 

Van de laatste 19 ontmoetingen van Willem II met Ajax wonnen de Amsterdammers er 17 (1x gelijk, 1x winst Willem II . In die 19 duels maakte Ajax in totaal 65 treffers (gemiddeld 3,4 goals per duel), terwijl de Tricolores in die wedstrijden slechts tien keer tot scoren kwamen.

Het winstpercentage van Ajax tegen Willem II is het hoogste winstpercentage voor de Amsterdammers tegen een huidige eredivisieploeg waartegen Ajax minimaal vijf keer in actie kwam (83,7% - W72, G6, V8).

Hoogste aantal

Maar Willem II is goed op dreef.  Alleen Ajax (18) en AZ (15) pakten in speelronde tien tot en met vijftien meer eredivisie-punten  dan de formatie van Adrie Koster (13 – W4, G1, V1). Willem II maakte dit kalenderjaar 27 doelpunten in Eredivisie-uitduels, het hoogste aantal voor de club sinds 1999 (29). En alleen door Ajax (67,5%) werd dit eredivisieseizoen een groter percentage van de schoten gelost binnen het strafschopgebied van de tegenstander dan door Willem II (66,2% - 127 van de 192 schoten).

Groot scherm

Ajax - Willem II begint vanavond om 20.15 uur. De Willem II-supporters boycotten het duel in de Arena omdat ze met name vorig jaar zeer slecht behandeld zijn in Amsterdam. In het Koning Willem II Stadion zullen vanavond naar verwachtingen duizenden Willem II-fans de wedstrijd bekijken op een groot scherm (12x6 meter).