Fernando Lewis.
Volledig scherm
Fernando Lewis. © BSR/SOCCRATES

Willem II is Lewis voor lange tijd kwijt door gescheurde kruisband

Willem II kan voorlopig geen beroep doen op Fernando Lewis. De 26-jarige rechtsback heeft in het uitduel met Fortuna Sittard (2-3) een kruisbandblessure in zijn knie opgelopen en is voor lange tijd uit de roulatie.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de kwetsuur Lewis de komende tijd aan de kant houdt. Vanwege de privacywet deed Willem II geen uitspraken over de exacte herstelduur. 

Lewis, die bezig is aan zijn laatste contractjaar bij de Tilburgse club, zou in september zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Aruba. Hij meldde zich af bij bondscoach Martin Koopman voor de wedstrijden in de Nations League tegen Guyana (op Curaçao) en tegen Antigua. In dat gesprek sprak hij de verwachting uit dat hij negen maanden tot een jaar nodig zal hebben voor herstel. Dat zou betekenen dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. 

Trainer Adrie Koster liet woensdag al weten dat Lewis er zaterdag tegen FC Emmen sowieso niet bij zou zijn. In de uitwedstrijd tegen Fortuna kwam Rick Zuijderwijk in de slotminuut voor hem in het veld en verhuisde Damil Dankerlui naar de rechtsbackpositie. De laatste is de belangrijkste optie om Lewis te vervangen. 

Justin Ogenia, de andere rechtsback in de selectie, speelde afgelopen maandag met de beloften zijn eerste wedstrijd na zijn schouderoperatie.