Volledig scherm
Woede bij Willem II’er Renato Tapia. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Peniel Mlapa 43' 77'
  • Daniel Crowley 60'

Willem II jaagt, maar wordt zelf geschoten door VVV-Venlo en verliest

Willem II kwam terug van een achterstand tegen VVV en joeg op de voorsprong, maar de Tilburgers kregen zaterdagavond het deksel op de neus in Venlo: 2-1.

Tien seconden na de aftrap ontsnapte Willem II aan een heel snelle achterstand. Peniel Mlapa schoot de bal maar net naast het doel van Timon Wellenreuther. Maar het duurde niet lang voordat de Tilburgers ook gevaarlijk werden. Spits Alexander Isak zette Daniel Crowley met een bekeken passje vrij voor keeper Lars Unnerstall. Die verkleinde de hoek echter prima en Crowley kon geen gaatje vinden.

Bij een snelle uitbraak van VVV mocht Willem II van geluk spreken dat de bal na een poeier van Mlapa via een arm van Wellenreuther over de lat ging. Vervolgens probeerden beide ploegen de openingstreffer te forceren, maar het duurde lang voordat de volgende kans te noteren viel. Toen was het wel meteen raal. In de 43ste minuut kon Damil Dankerlui niet voorkomen dat Peter van Ooijen een voorzet gaf vanaf de linkerflank, precies op het hoofd van Mlapa: 1-0.

VAR-moment

Kort na rust was er een VAR-moment toen VVV’er Van Ooijen bij de tweede paal richting het Willem II-doel kopte. Over de lijn, beweerden de Venlonaren, maar de VAR sprak dat tegen. De bal was niet volledig de doellijn gepasseerd. Uit een hoekschop van Crowley had Jordens Peters even later de gelijkmaker op zijn hoofd, maar zijn inzet ging naast.

Na bijna een uur spelen probeerde Adrie Koster met Vangelis Pavlidis in plaats van Aras Özbiliz meer aanvallende kracht te genereren. Dat had snel resultaat Pavlidisi trok naar binnen en werd net in het strafschopgebied gehaakt: penalty voor Willem II, maar geen tweede geel voor dader Jerold Promes. Daniel Crowley schoot vanaf elf meter onberispelijk raak: 1-1.

Einde aan uitreeks

Een paar minuten later was de andere Griek, Vrousai ook dicht bij de 1-2. Bij een snelle counter rende hij tientallen meters met de bal aan zijn voet richting het Venlose doel, wat hij met zijn schot maar net miste. En na een aanval over rechts hakte Pavlidis op aangeven van Dankerlui de bal achter zijn standbeen langs net naast. De 1-2 hing in de lucht, Willem II joeg nadrukkelijk op de eerste uitzege bij VVV in de eredivisie sinds 1991.

Maar de treffer viel aan de andere kant. Mlapa kreeg een kwartier voor tijd iets te veel ruimte van Thomas Meissner en die moet je de huurling van Dynamo Dresden niet geven: 2-1. In de slotfase kwam James McGarry bij Willem II nog in het veld voor de moegestreden Pol Llonch. Het mocht niet meer baten. De nederlaag kon niet meer worden afgewend. En zo kwam er een einde aan een ijzersterke reeks wedstrijden buitenshuis van de Tilburgers.