Volledig scherm
Ben Rienstra gaat op de schouders bij medespelers nadat hij Willem II in Breda op een 1-2 voorsprong heeft gezet tegen NAC. © ANP Pro Shots

Willem II kan voor duel met Feyenoord al veilig zijn

Niemand bij Willem II durfde zelfs na de zege op NAC het woord 'veilig' in de mond te nemen zondagmiddag. Dat was niet onlogisch, omdat Roda JC op dat moment nog aan het voetballen was in Groningen.

Hadden de Limburgers daar gewonnen, dan zou de kloof met 'de streep' voor Willem II nog altijd maar vier punten zijn geweest, met nog drie wedstrijden voor de boeg. Maar Roda JC verloor, waardoor de Tilburgse club nu een marge van zeven punten heeft. 

Roda JC speelt vroeger

Woensdagavond om 20.45 uur begint Willem II aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Maar om 18.30 uur trapt Roda JC al af tegen PSV. Als de Limburgers dat duel niet winnen, kan er voor aanvang van Willem II - Feyenoord al feestgevierd worden in het Koning Willem II Stadion. Weliswaar zou Roda, als het gelijk speelt tegen PSV, in punten nog gelijk kunnen komen met de Tilburgers, maar die hebben een veel beter doelsaldo dat in de laatste twee speelronden niet bij te halen is.  Voor Sparta geldt dat verhaal nu al. De mannen van Dick Advocaaat staan negen punten onder Willem II en kunnen dus - bij drie keer winst en als Willem II drie keer verliest - ook nog gelijk met de Tricolores eindigen. Maar het doelsaldo van Sparta is nog slechter dan dat van Roda JC. 

Dus: wint Roda JC niet van PSV, dan kan officieus de vlag al uit aan de Goirleseweg. Officieel kan dat pas als Roda drie punten heeft verspeeld en Sparta eentje. Of als Willem II zelf nog drie punten haalt, bijvoorbeeld door Feyenoord te verslaan. Dan neemt de ploeg van Reinier Robbemond op eigen kracht het laatste restje onzekerheid over een langer verblijf in de eredivisie weg.

Stand onderin eredivisie:

14. Willem II 31-33 (-10)
15. NAC 31-30 (-18)
---------------------------------------
16. Roda JC 31-26 (-29)
17. Sparta 31-24 (-37)
========================
18. FC Twente 31-20 (-23)

Programma doordeweekse speelronde 32: 
Dinsdag, 18.30 uur:
FC Twente - PEC Zwolle.
Woensdag, 18.30 uur: Roda JC - PSV.
Woensdag, 20.45 uur: Willem II - Feyenoord en Sparta - NAC.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement