0
EINDE
1
  • Steven Berghuis 74'

Willem II koploper af na ongelukkige nederlaag tegen Feyenoord

NabeschouwingWillem II speelde zondagmiddag een goede wedstrijd tegen Feyenoord, maar bleef met lege handen achter. Een strafschop in de slotfase kostte de Tilburgers de kop (0-1).

Er vielen lang geen doelpunten, maar dat betekende niet dat het een saaie wedstrijd was. Willem II begon slordig, maar kroop langzaam maar zeker uit z’n schulp. De eerste kans was nog wel voor de Rotterdammers; Willem II-keeper Timon Wellenreuther moest na een kwartier een inzet van Orkun Kökcü tegen de lat tikken.

Het eerste doelgevaar van de thuisploeg ontstond pas in de 37ste minuut. Na een corner hakte Driess Saddiki de bal in het drukke vijfmetergebied; Holmen verlengde de bal richting doel, Freek Heerkens kon er net niet genoeg bij om binnen te tikken. 

Het spel golfde op en neer. Kort voor rust kreeg de constant voor dreiging zorgende Luis Sinisterra de bal op een presenteerblaadje van Luciano Narsingh. De inzet van de linksbuiten hobbelde naast.

Cadeautje

Willem II kwam na rust het best uit de kleedkamer. Dat leverde een goede schietkans op voor Mats Köhlert, die echter wild over schoot. Feyenoord begon wat vermoeid te ogen na de midweekse Europese wedstrijd in Israël. Kon Willem II doordrukken? Een tegenvaller voor de thuisclub was het uitvallen van rechtsback Damil Dankerlui na ruim 70 minuten vanwege een blessure. 

De naam van zijn invaller: Justin Ogenia, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal. Zijn eerste duel won hij, maar bij zijn tweede actie veroorzaakte Ogenia een strafschop door Sinisterra ongelukkig te vloeren. Steven Berghuis pakte het cadeautje een kwartier voor tijd uit en knalde Feyenoord vanaf de stip naar 0-1.

Fataal

Met Paul Gladon en de van AA Gent overgekomen Elton Kabangu in het veld voor Ché Nunnely en Damil Dankerlui probeerde Willem II-trainer Adrie Koster nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte niet, al bracht zeker Kabangu nog wat vuur in de laatste minuten. En in de extra tijd leek zich dat uit te betalen, maar op het moment suprême liepen Gladon en Kabangu elkaar in de weg in zeer kansrijke positie. Zodat een ongelukkig weggegeven strafschop Willem II fataal werd tegen Feyenoord.

Steven Berghuis maakte de enige treffer.
Volledig scherm
Steven Berghuis maakte de enige treffer. © EPA